top of page

Wie ben ik ...?

20230505_200958.jpg

Ik ben Kristel Van Immerzeele (°1972), een levenslustige energieke mama met een zoon van 15, Iben.  Samen wonen wij in Zottegem.

Het zorgen voor mensen kreeg ik met de paplepel mee van mijn ouders.  Dit heeft er dan ook voor gezorgd dat mijn interesse in en vanuit 'mijn eigen nood aan' het zich 'goed in zijn vel voelen'  werd aangewakkerd. Hierdoor ben ik me gaan verdiepen in allerlei relaxatietechnieken met als doel mensen terug in balans te krijgen, mensen te leren ontspannen in de onze hectische maatschappij. 

Waarom massage ?

6 gezondheidsvoordelen van een massage

Een massage kan ontspannend zijn voor zowel je lichaam als je geest, maar het heeft nog meer gezondheidsvoordelen.

1. soepelere spieren

Een massage zorgt ervoor dat spieren worden los gemaakt, het verzacht pijnlijke spieren en helpt de spieren te ontspannen. Na een massage voelt je lichaam letterlijk ‘losser’ en soepeler.

2. verbetert de bloedcirculatie

Een massage activeert de bloedsomloop. Een massage zorgt er namelijk voor dat de bloedvaten in de huid verwijden, waardoor er meer bloed gaat stromen. Zo kom je na een massage (en na een sportsessie) aan dat gezonde kleurtje.

 

3. verwijderd afvalstoffen

Tijdens een massage wordt niet alleen de bloedcirculatie, maar ook de lymfevaten geactiveerd. Hierdoor kunnen afvalstoffen het lichaam sneller verlaten. Een bindweefselmassage is hier zelfs specifiek op gericht.

4. je slaapt beter

Na een massage zul je sneller in slaap vallen en dieper slapen. Tijdens massage wordt namelijk serotonine geproduceerd, dat ervoor zorgt dat je beter slaapt. Dit herken je vast wel aan dat je na een massage altijd lekker duf en slaperig bent.

5. verbetert je concentratie

Een massage zorgt ervoor dat je (en je gedachten) mentaal tot rust komt. Hierdoor word je concentratie na een massage beter. Een massage is daarom extra goed idee tijdens drukke, chaotische tijden.

6. een massage maakt je gelukkiger!

Oke, dit is nogal een uitspraak, maar een massage zorgt voor een geluksgevoel. Door een massage wordt de aanmaak van endorfine en oxytocine gestimuleerd. Deze lichaamseigen stofjes verminderen stress en verhogen je geluksgevoel. Ze geven je een fijn en zorgeloos gevoel. Niet alleen van binnen, maar dit straal je ook van buitenaf uit.

Reden genoeg om jezelf af en toe een massage te gunnen, toch? Of om gewoon meteen een massage te boeken?

bottom of page